31 december 2010

Nytt år i Luleå!!

Nu är det andra dagen i Luleå. Vi verkligen stormtrivs här och lillan är så bedårande så man smälter. Vilken go unge de har!
Idag ska vi förbereda med mat till kvällen. Tänk att det är ett nytt år i natt.

Luleå har ungefär lika mkt snö som skåneland men det ser mer ut som ett tomteland. Det är ljust några få timmar men här inne är det varmt och gott.

Vi får se vad vi ska hitta på de resterande dagarna men huvudsaken är att bara få umgås med min fina vän och familj och det som tillkommer är bonus :)

Nu ska jag ringa min kära mor och se hur min lilla bebi Tux mår.

Gott Nytt År mina vänner!!

28 december 2010

swettigt värre!

Nämen hej på er!
Här sitter jag helt swettig efter lite dans på xbox kineck. Denna gång försvann en timme på ett kick när jag skulle klara två låtar på alla nivåer. Det är så sjukt roligt och ikväll ska vi spela ett annat spel tillsammans, jag och älsk.
Idag kompade jag ut några timmar eftersom det inte fanns så mycket att göra denna dag. Ska dit några timmar i morgon, har lite pappersarbete och fixs som behövs fixas innan en ny termin börjar.

Idag åkte vi till Nova för att köpa underställ och nya vinterskor till älsk. Blev en lyckad runda fast det var så sjukt mycket folk där. Helst undviker jag dessa rea-dagar. Jag hittar oftast inget på rea och så tycker jag inte om när det är för mkt folk där.

Nu ska jag vila i en halvtimme och förbereda lite inför....

27 december 2010

Skönhet o smink


Smink:
Jag använder i stort sett smink varje dag. Detta är vad jag brukar använda.
Läppglans/plum - smashbox, blusher - hm, maskara - volume million lashes/Loreal? och build-up mascara vattenfast/Isadora (måste använda vattenfast först så fransarna håller formen hela dagen), ögonpalett från Isadora, ögonbrynsfärg - makeup store och sist lite eylliner och läpppena.

Lägga grunden:När jag vill ha en snabb sminkning så tar jag mineralfondation för det går snabbt och så lägger det sig fint, det är från HH mineral cosmetic sweden (man kan få en massa gratis prover från deras hemsida som räcker länge).
Annars börjar jag med PhotoFinish från smashbox som jämnar ut huden och döljer små ärr och minirynkor och så sitter sminket bättre. Sen tar jag concealer och på med foundation med pensel och avsluta med typ genomskinlig puder så det sätter sig. Allt det från makeup store och fondation heter nog Creme.

De produkter jag verkligen kan rekommendera är consealer, ögonbrynsfärg och fondation från makup store...superduper! Vattenfast maskara från Isadora och läppglans/plumer från smashbox. Kan köpa dessa om och om igen.

Posted by Picasa

Skönhet och hårvård

Till håret:
Schampo och balsam med extra fukt för mina torra längder från Kerastase Nutritive. Sen efter jag duschat klart så tar jag i värmeaktiverande vård från samma märke innan jag fönar, plattar eller lockar håret. Håret bli supermjukt av krämen och om jag lockar håret så håller de i två dagar utan något annat preparat i. Hårspray från Taft och en udda version som dust-it.
Posted by Picasa

26 december 2010

Skönhet och smink - ansiktsvård av Clinique

Eftersom jag älskar alla bloggar och youtube sidor om smink så tänkte jag lägga upp bilder på de produkter jag använder mig av. Kanske kan jag ge ett litet tips och får gärna tusen tillbaka för jag är ingen expert på detta.

Första:
Jag använder dagligen av Cliniques ansiktsprodukter.
Jag älskar tvålen och ögonkrämen, de är SUPER! Tvålen tar bort i stort sett allt och man blir inte torr i ansiktet efteråt. Ansiktsvattnet är lite starkt och vissa gillar det och andra inte, jag tycker om det och finnar försvinner sin kos.
Ansiktskrämen är lätt och torkar in snabbt och ger en len hud och ögonkrämen, ja den är bara bra.
Sen jag började använda dessa produkter så har jag nästan aldrig problem med finnar.
Posted by Picasa

Xbox kinect

Spelade nyss Xbox Kinect. Sjuk roligt!! Det går inte att jämföra med wii och skönt att slippa kontroller. I morgon ska jag testa dans-spelet.
För övrigt ser man ju sjukt rolig ut när man spelar.....haha!! Ska visa bilder sen.

Mina julklappar!

Fick halsband och öronhängen av syrran.
Helt underbara koppar och te-bringare av svärmor
Älsk fick en liten ostkupa, den är väldigt välkommen hem till oss.

Har redan invigt kopparna två gånger sen igår.
Posted by Picasa

Julen hos svärföräldrarna

Det ringde på dörren, tomten var äntligen kommen men han smet ut på balkongen. Buspojkarna sprang ut för att se om han var där men där var ingen tomte. Där fanns bara en massa paketer som de glatt bar in. :)
Barnen slog rekord i att öppna paketer på löpande band.
Vi gav föräldrarna en tavla med oss på från vårt bröllop.
Älsk fick med vara med på en bild med hans present från sin syrra och svåger(?).
Min fina älskade man!!
Posted by Picasa

Julen hos svärföräldrarna

Svärmor hade pyntat sin gran så fint. Liten men välfylld!
Här har ni det finaste jag har, min man och jag. Älskar honom så mycket!
Julmiddagen bestod av min favoritsoppa, lamkotletter, sarma (kåldolmar fyllda med ris och kött), skinka, olika sallader och lite annat. Mycket mycket gott!!
Sen bjöd svärmor på julgodis som hon gjort.

Här ser ni storbuse som bär in julklapparna :)
Posted by Picasa

Mina fina julklappar!!

Jag fick min älskade-önskade mössa. Den är så fin att jag får ont i magen..:) Den sitter som smäck och är supervarm och fin.
Älsk överraskade med en kamera till mig. Jag har önskat mig en liten kamera länge. Jag tycker om min stora kamera men den är inte så lätt att ta med sig överallt. Väldigt glad och väldigt överraskad blev jag. Den är sååå fin!
Sen fick jag foundation och en ögonbrynspensel från Make Up Store. Kan säga att de får bästa betyg i att slå in sina presenter. Ska visa en bild sen på den.

Sen fick jag även underbart söta små tallrikar. Jag älskar engelskt blått porslin och samla på det. Då är det bra att ha sina föräldrar som kan hitta sådana fina saker.

Jag är så glad över vad jag fick och så mycket med. Man blir glad i hjärteroten av allt fint!
Posted by Picasa

23 december 2010

God Jule på er!

Här faller snön ner. Vi är hemma hos mina föräldrar och vi har haft en otroligt fin dag.
Lutfisk och senapssås stod på menyn och ris alla malta till. Sen har vi ätit en massa till, såklart.

Tycker det är så skönt att äntligen bara få ta det lugnt och njuta av allt. Det klassiska pusslet packades upp (ett nytt varje år men med samma budskap - pussla det de på bilden ser) och det har vi suttit med i timmar och pusslat. Jag ÄLSKAR att pussla!

Nu snart beger jag mig till sängen, ska pussla lite till. Här hemma är det fyra katten, Tux, Berit, Findus och Ikk. De trivs nästan med varandra och detta år är nog det lugnaste hittills. Men Tux kommer nog sova hos oss i natt om han inte kommer vakta. Vi får se hur mkt snö det har kommit i morgon..:) Älskar denna snö!

Lårkaka

Lärt mig nått nytt. Lärt mig vad en lårkaka är. Känns inte bra att behöva veta vad det är men när den var som störst så var den en knytnäve stor. Nu har jag haft den i snart två veckor och den börja försvinna sakta sakta...Så går det när man går in i vassa kanter i full fart.

21 december 2010

Barnkalas och en krånglig mage

Var hemma idag med, sista dagen och i morgon ska jag jobba. Idag hade jag ingen feber...1 feberfri dag ska man ha innan man går till jobbet. Mådde bra idag och det är skönt!!
Var bjudna på barnkalas för lille Ervin som fyller år....vi han köpa present till honom innan vi åkte dit. Det blev lite ps2-spel som han fick av oss. Älska ska köpa nya xbox i morgon till oss och det ska bli kuligt.

Hade inte ätit nått på hela dagen förutom knäck o glass!! och blev rysligt hungrig när vi skulle köpa presenter så vi körde och köpte max-mat och tryckte i oss på 5 min. Om man sedan lägger på tårtan jag åt på kalaset så ska ni veta hur jag mår nu....aj ajajaja!! Jag är kärkfärdig, mår sååå dåligt! Min mage fick sig en chock och nu har jag en magtablett i mig och ska snart äta lite fil och dricka te. Se vad den tycker om det. Så dumt av mig att göra så när jag redan har magkatarr.....nej verkligen inte!!! Hur dum kan man bli på en skala?

Vi får se om maten åker ut igen eller om jag får behålla den. Jag känner mig lite bättre nu sen jag tog min medosin :/
Suck!

Nyklippt egobild

Det är sådana här bilder jag helst vill lägga ut på mig själv, suddiga där man knappt ser mig. Min omgivning brukar kalla mig för linslus men det är ett minne blott. Helst vill jag inte hamna på någon bild!!
Men efter 100-tals omtagna bilder och raderade bilder så fick jag fram ett som jag kan bjuda på, bra ljus, bra vinkel, upp med hakan och smink. Halva håret avklippt och snelugg. Varsegoda!!
Posted by Picasa

20 december 2010

Liten titt från helgen

Här får ni se lite från dukningen...såklart tog jag ingen när allt var klart.
Jag o fina J...:)
Vi måste ha pratat om viktiga saker, tänkarsaker....(observera min nyklippt lugg)
Posted by Picasa

19 december 2010

Sur och arg över febern

Ibland blir jag så sur på jobbet....för att man blir smittad och jag blir lätt sjuk. Just nu vill jag inte vara sjuk....vill verkligen va på jobbet denna korta vecka och mysa de sista dagarna, men inte får man det. Febern vill inte släppa...:/Har hoppats hela dagen o kvällen men tog nyss febern och det hade höjt sig istället.
Älsk skakar på huvudet att jag kan bli arg och sur över det men så är det bara.
Jag får väl tröstäta nått för att dämpa min besvikelse på min kropps oförmåga att bota sig själv.

Så nu har ni fått höra på mitt gnäll...

Sjukstugan

Vakan upp med ont i halsen......tur att vi inte har bokat något idag. Idag ska jag bara vila och ligga i sängen framför tv:n.
Stöket får jag ta ikväll.....:)

Julfesten blev sjukt bra!!


Tänk att man har så fina vänner. Jag mår bra av att ha dem hos mig.
Ikväll hade vi lilla julfesten och det bjöds på tacopaj med sallad och bröd och marängswich till efterrätt.

Lite gottis efter det och fin musik. Jag hade det så trevligt!
Nu är klockan halv två och de sista gästerna har gått. Vi ska inte städa undan nått utan det får bli till i morgon. Nu ska jag bara sitta här ett tag innan jag lägger mig och älsk kommer nog inte sova nått inatt eftersom han spelar wow.
Tänka sig att nästa vecka är det jul.


Sov gott!!

17 december 2010

Överfull julgran - så det ska vara!



Jul, jul, strålande jul...
Idag åkte granen upp :)
Den är så fin så fin och mina nya kulor gjorde granen tusen gånger finare. Vi får se vilka fina jag hittar nästa år.
Lite ving men charmig är vår stora gran och många paketer ligger under och väntar på sina ägare.
Granpynt från Sia och Åhlens





Posted by Picasa

Katy Perry - Firework



Älskar denna....finns den på ps3 singstar tro??

Robyn 'Indestructible'



Min absolut favorit....Det är jag när jag träffade min fina man..Han är mitt allt!!

September - Vem ska jag tro på?



En av favoritlåtarna just nu....

Mini-julfest

Hej vänner!!

Vatt hos frillan igen eftersom jag inte blev så nöjd förra gången. Blev lite bättre nu i alla fall.
Sen handlade jag lite julklappar och nu sitter jag hemma och vilar mig.

Snart ska jag städa och förbereda inköpslista, tvätta lite och käka nått gott. I morgon ska vi ha mini-julfest hos oss där våra närmaste vänner, en del av dem i alla fall ska komma på middag och sedan lite fest på kvällen. Så med andra ord behövs lite städning och piffande.

Vad som bjuds på i morgon är hemligt men jag hämtar mina recept hos min fina P : LagaSmakaNjut.blogspot.com Alltid smarriga saker där!

Ha de nu gott och njut av denna sista helg innan julen. Det ser ut som om vi får en vit jul i år.

50 snabba frågor

1. Hur gammal är du om fem år?32 år...suck!
2. Vem var den sista du träffade? Min fina man
3. Hur lång är du? 172,5 centimeter.
4. Vilken var den senaste film du sett?Salt
5. Vem ringde du senast?Min man
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem?
7. Vad är dagens planer? Städa, handla mat, tvätta, ta fram julgranen, filmkväll
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?Sms, men ringa min mamma
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda?Gifta :)
10. När såg du senast din mamma? I söndags

11. Vilken ögonfärg har du? Blå
12. När vaknade du idag?05.30
13. Har du någon gång hittat en katt?Många katter jag hittat. Vår katt hittade min bror
14. Vilken är din favoritplats? På soffans framför tv:n och datorn
15. Vilken plats föredrar du minst? I affärer där det är mkt folk.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år?I ett hus men min man och förhoppningsvis en massa barn.
17. Vad skrämde dig som barn?Hajar och spöken
18. Vem fick dig att skratta senast?Barnen på jobbet vid middagsbordet...underbara!
19. Är du för ung för att äga vinylskivor?Japp!!
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar

21. Sover du med eller utan kläder på dig?Alltid kläder. Jag vågar inte sova utan, är rädd att jag ska gå i sömnen och gå ut från huset. Jag gjorde det när jag var ung och har väl med för livet.hehe
22. Hur många kuddar har du i sängen?En till mig och en till älsk.
23. Hur många landskap har du bott i?Skåne och Blekinge
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Ja...
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?strumpor
26. Är du social? Ja
27. Vilken är din favoritglass? vaniljglass från hägendaz
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Resa, lite till nya huset.
29. Tycker du om kinamat? Rätt så....ingen favorit men det slinker ner.
30. Tycker du om kaffe? Nej, den förstör min mage.

31. Vad dricker du till frukost? Te
32. Sover du på någon särskild sida? Till höger om älsk....eller längst in i rummet. Kan inte sova nära en dörr.
33. Kan du spela poker? Nej
34. Tycker du om att mysa? Love it!
35. Är du en beroendemänniska? Både ja och nej
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej
37. Vill du ha barn? Självklart! Velat ha barn sedan jag var sex år (tur att man inte fick tidigt).
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, förstår lite Bosniska, kan sjunga på polska och korta fraser på rumänska.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Aldrig som tur e.
40. Föredrar du havet eller en pool? Havet!! Jag älskar havet!

41. Vad spenderar du helst pengar på? Kläder och mat
42. Äger du dyra smycken? Vigselringen kostade multum...
43. Har du någon gång testat narkotika? Aldrig. Kommer aldrig att testa!
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Twizzlers från USA
45. Vem är den roligaste människan du känner? hmmm....Kusin Linda eller min kollega
46. Välj ett ärr på din kropp? Har bara ett i foten. Trampade på en glasskärva som låg i vattnet när jag var liten. Hela sjön blev nog röd.
47. Vad har du för ringsignal? Ring ring
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Många barnkläder både från mig, lillebror och storebror.
49. Flirtar du mycket? Nej
50. Vart togs din profilbild för din blogg? Överallt

51. Kan du byta olja på bilen? Kan inget om bilar. Min man sköter allt.
52. Har du fått fortkörningsböter? En saftig en när jag var försenad till en öppning.
53. Vilken var den senaste bok du läste? Läser knappt böcker men tror det var en Davis Edding-bok (heter han så?). Läser bara fantasy böcker.
54. Läser du dagstidningen? Ibland, mest på nätet.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Bästa tidningen ever FamilyLiving
56. Dansar du i bilen? Ibland med Älsk men jag sjunger non-stop från det jag kommer in i bilen tills jag går ut när jag är själv.
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Rix fm
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Ett julkort till vår mat-tant
59. När var du i kyrkan senast? På ett barndop för ett år sedan.

15 december 2010

Hur ni gör den bästa fluffigaste kristyren

Sitter i köket...nu när man äntligen kan sitta här så ska det utnyttjas. Min kära "blivande?" svägerska sitter mitt emot med min man och löser programmerings problem. Själv tänkte jag göra julgodis men insåg att grädden fattades och gav upp. Så nu sitter jag framför min dator och kollar runt.

Om två timmar ska jag kolla på bonde söker fru och då ska jag och min kollega sitta och messa varandra som vi alltid gör när vi kollar på det. Detta år var det inte så bra som innan.

Det som är bra idag är att jag är piggare. jag har ätit tonvis med peppakakor med kristyr på.
För er som ska dekorera era peppakakor så gör som jag gör så får ni den fluffigaste godaste kristyren ever, plus att den stelnar fort och blir inte vansinnigt hård.

------------------------------------------------------------------------------
Kristyr
2,5-3 dl forsocker
1 äggvita
1 krm ättika

Sen tar ni elvispen och vispa ihop till det blir vitt och fluffigt som grädde eller maräng. Det är elvispen som gör susen. Glöm inte att färglägga och kör en strut av bakplåtspapper så ni kan spritsa ut.

------------------------------------------------------------------------------

I morgon säger de att det ska bli snöstorm och snöa väldigt mkt. Om man ska tro på SMHI så blir det en väldigt trevlig dag i morgon.

14 december 2010

Jag hittade Tux bakom gardinen..:)

Posted by Picasa

Mina nya köksstolar!!!

Här har ni två bilder på mina fina köksstolar. Ska ta en bild efter julen som inte innehåller rött..:) Ny matta ska in med. Jag älskar stolarna...!
Åtta fina pinnar med en fin böj. De är köpta på Hulténs i Staffanstorp och jag tror de heter Birka eller nått sådant.
Posted by Picasa

Nyinköpt och sånt

Här har ni min nya älskling. Min fina gråa filt (den är grå)...Jag fullkomligt älskar den mjuka ullfilten. Bästa köpet i år!
;) Älsk får en present till jul han med...vi ska inte glömma bort dem vi älskar!
Hehe! Min mamma var så övertygad att jag hade gjort denna tomte. Inte att jag minns det, nej den var nog någon av mina bröder. Men när jag kom hem till dem och vi dividerade om vem som gjort den så lyfte jag så klart tomten för att se vad som stod under och där stod det mitt namn.!! Roliga är att min mamma inte ens tittat...:) Men nu är den hemma hos mig den fina stora tomten.

Vi avslutar bildspelet med min adventsljusstake. Jag har inte orkat fixa med mossa eller svampar som jag inte hittar. Så det fick bli endast siffror detta år.
Posted by Picasa