30 januari 2011

:)

Jag pustar ut efter denna helg!
Det har varit kalas på lördagen och dop idag. Men helt fantastiskt roligt har det varit...:)
Skriver mer och lägger ut lite bilder på helgen som gått. Nu ska jag vila och samla ny kraft inför en ny arbetsvecka.

28 januari 2011

Äntligen fredag!

Tröttheten fortsätter men det var lite bättre idag. På jobbet var det så lugnt och mysigt som en fredag ska vara. Jag han till och med fixa lite scones till mellanmålet som vi gott mumsade i oss.
Sedan åkte jag och hämtade min man på hans jobb som jag gör alla vardagar.
Denna kväll orkade varken jag eller älsk laga mat och vi körde och hämtade sushi och lite miso-soppa. Blev en prefekt middag för oss båda och sedan lite glass för att få till det onyttiga.

Sen har jag bara legat och tittat på tv men blev väldigt yr och disig. Öppnade alla fönstren och vädrade men det hjälpte inte, drack vatten men det hjälpte inte, dansade till kinect i 30 min men det hjälpte inte. Är yr och svag.....kan det vara ett virus som bombar på mig igen? Få se hur det utvecklar sig.

I morgon ska vi i alla fall på presentjakt. Jag tror jag vet vad jag ska köpa till en av dem. Framför allt vet jag vad jag ska köpa till mig....strumpbyxor!! Får inte glömma det!

Hoppas ni får en fin kväll...av det som är kvar. :)

26 januari 2011

Kaktema


Rensar kaksmulor från tröjan (!) efter ett långt samtal med C. Hon är få fin och vi kan varandra utantill. Men det är väl som det ska vara efter 21 års vänskap.
Undrar varför jag äter upp alla kakor, gör nog inget fint på vågen. Enda nackdelen när jag fått tillbaka min baklust. Vill ju helst baka varje dag...:)

Måste beställa lite produkter inför vissa saker jag ska baka. Det behövs lite tyllar, essens och färgpasta. Kanske lite olika glitter med så det blir extra fint. Ska se om jag får till att börja göra tårtor igen och jag har många idéer för dem och sedan vill jag testa att göra Cake Pops..:) Just de ja, jag ska även beställa jordgubbschoklad.

:) Får väl göra en massa nya till mitt kalas i vår. Får ha tema Kakbjudning! Någon som vill komma?

Inköpslista och matsedel

Åh! Idag är jag så trött så trött. Jag vill bara lägga mig ner och sova. Hur ska jag orka med denna dag, jo med mina kakor som jag tog med till jobbet. Här gäller det att äta en massa socker och dricka en massa te. Men teet gör mig nog bara tröttare...eller?

Hade behövt skriva ner en inköpslista. Gör det nu så kommer jag ihåg det när jag kommer hem.
Det behövs:
diskmedel
maizena
vit och mörk choklad
ägg
smör
cacao
grädde

Laga denna vecka:
kyckling med klyftpotatis - gjort
korv och stroganoff
kålpudding

Ha de bra mina vänner!

25 januari 2011

Då var denna dag slut

Då var tisdag avklarad.
Jag har haft en sjukt händelserik dag på jobbet när vi jobbat med vårt tema. Dessa barn, sådant sug efter ny kunskap. Tänk så mycket de lär sig under sina tre första år, det är helt otroligt! Och tänk att jag få vara med där under deras tre första år och se alt som händer. Lyckligt lottad är allt vad jag är!

Min man var iväg hos Bosse för att kolla på Top Gear. De har sådana kvällar då de träffas alla hans polare. När True Blood kommer så är ni som sagt välkomna hem till mig. Enda kravet är att vara knäpp tysta under hela avsnittet och sedan efter kan vi sukta efter dessa fina hunkar ;) Åh Erik!! Hehe!!

Sitter och tänker på detta halvår och vad det har att erbjuda för mig. Vad kommer att hända och vad ska jag planera in.
Det jag längtar mest till är när min lillebror flyttar hit. De har planer på det och jag kolar vippen av längtan. Jag drömmer att få bjuda honom på mat typ varje dag och bjuda på kaffe och allt sådant som en syster kan längta efter, ja jag längtar efter honom helt enkelt.
Sedan att få planera in vår semester i sommar. Var ska jag våga flyga denna gång, jag är redan nervös inför flygningen och kanske kan man hitta en bilsemester i år?
Annars ska jag ärligt säga att detta halvår ska jag bara vila och inte ha en massa för mig. Räcker med bröllop och renovering i ett år. Nu vill jag vila och inte ha något att behöva planera till.
Vänner får gärna komma och besöka mig så mkt de vill.....:)

Oj, klockan går! Jag måste sova.....

Familjen fina söta rara - del 2

Hemma hos mina fina föräldrar med syskonen. Läs först del ett...
Min älskade mamma och bästa vän. Glad att hon inte tröttnar på sin Doter som vi brukar säga ibland. Ringer nog mina mamma 1 gång om dan ibland, i alla fall flera gånger i veckan och måste prata om allt. Hon är bäst!!
Lillbrorsan och jag älskar (host) kameran. Men ska vi ta bilder så ska man göra det på ett fint sätt. Vi visa vår fina rätta sida, vår personlighet i bild...:) Jag bjuder på dessa två!

Sist men inte minst en bild på mina två busprinsar. Är de inte för goa?!
Här leker de (bråkar) om kassaapparaten. Det är inte lätt att dela på saker.

Det var verkligen en mysig dag och jag längtar tills jag får träffa dem alla igen.

Posted by Picasa

Familjen fina underbara

Vi var hemma hos mina föräldrar där vi träffade mina syskon minus en. Tänk att jag är så välsignad med en sådan fin familj. De är tokfina och jag blir helt varm när jag få vara med dem.
Sessan har blivit stora damen och jag tycker hon är vackrare än vackrast.
Lillprinsen leker med faster Talltitas julklapp till honom. Typisk förskolepresent, eller?
Vi tjejer hittade en steg-för-steg akvarellbok. Blev som galna och tog fram målarsettet och började måla. Älskar att pyssla och måla!
Jag målade en liten viol.
Posted by Picasa

De där röda cupcakes..


Jag fick ju inte någon bild när jag gjorde mina cupcakes. Red velvet och frostingen tillkom dagen efter när jag köpt hem allt som behövdes. Ska göra dem igen för de var kanongoda. De var så saftiga och goda...:) Mumma!!
Posted by Picasa

Dagens kakor

Då var det tänkt att det skulle bli stora fina oreo-kakor. Jag tog ett recept på norska och gissade till mig en ingrediens och tillsatten en annan (Jag inser själv att det kan antingen helt totalmisslyckas eller gå superbra). Men det blev inte så bra, de blev platta som en pankaka MEN smaken är gudomlig. Så det blev bra ändå....Måste göra receptet igen och få det rätt. Har knaprat i mig 5 kakor redan och ätit 1 ton kakdeg, kakdegen var den godaste kakdeg jag ätit.
Ja just det, jag gjorde lite för stora först så de smälte ihop men andra gången blev de prefekt runda och på grammet lika stora. :)
Posted by Picasa

Lata Talltita lägger ut bilder



Jupp...Nu fick jag till det och överförde bilder från kameran. Jag har varit duktig och fotograferat med mindre duktig att lägga ut dem på min blogg.
Här får ni i alla fall bilder från min,älsk och Bosses Langoskväll. De blev ju lika goda nu som förra gången vi gjorde dem. Ni måste bara testa att göra langos.
Posted by Picasa

23 januari 2011

Småbusar

Då var helgen slut och i morgon börja jobbet igen. Ikväll har jag varit insyltad på Ur:s hemsida och lästa om teknik, fysik och naturvetenskap. Ibland behöver man lite nytt i hjärnan....

Annars idag, vi har varit hemma hos syrran med familj. Lillkillen berättade att han saknat mig massor och att han är stor nu (sträcker på hela kroppen och visat båda hur lång han är och sedan hur starka muskler han har) och sedan hoppas han upp i min famn och så myser vi där tillsammans LÄNGE! Kan inte säga att jag inte pussade sönder han gosiga kinder.....Han börja bli stor, han blir snart tre år och då är man stor.
Och Storkillen hade fått gult bälte i karate och mäktigt stolt var han när han berättade hur lätt det var att få gult bälte. För han var det lätt..:) Älskar de där två små krabaterna så jag går sönder. Snart ska vi alla åka till stora leklandet i Helsingborg, tror jag och syrran kommer ha roligast.

Nähepp, jag måste lägga mig för jag ska öppna i morgon....måste dit tidigt...tidigt....suck!

21 januari 2011

Langos

Sitter här hemma och känner mig sjuk igen. Fattar inte med detta!! Den baskilusk som går denna vinter bara återkommer, jag och andra jag känner kan nog skriva rekord i att vara hemma.
Men jag håller tummar att mitt immunförsvar kan knocka ner viruset...hoppas!

Kära Asim kom på besök och vi ska göra Langos. Mumma vad gott det kommer bli, vi har nog allt man kan tänka att ha på dem. Nu väntar vi på att degen ska jäsa och sen ska de plattas ut och friteras. Bästa kvällen ever, typ!

Hoppas ni får en fin kväll!

20 januari 2011

Bakning pågår

Mmmmmm

det väntas redvelvet cupcake....har ingen frosting men de vi inte äter upp idag dekorerar jag i morgon.

Idag har jag varit länge på jobbet men inte mkt med barnen. Varit på utbildning och möte. Utbildningen var så jobbig för jag fick ont i ryggen nästan direkt av obekväm stol och där satt vi i 4,5 timme. Jag kan ärligt talat säga att jag verkligen plågades där, varmt, kvavt och en kniv i ryggen.
Men nu är jag hemma och jag hade mat från igår att värma, så jag blev glad igen. Nu snart ska jag få smaska på lite cupckakes med och en STOR kopp norrskens te. Det kallar jag torsdagsmys i högsta grad......

19 januari 2011

Fisk & räkgryta med kokosmjölk och röd curry

Då var det färdiglagat och uppätet.

Jag hade i:
400 ml Kokosmjölk
4 tsk röd currypasta
2-3 dl vatten (kanske mer)
2 stora morötter rivna
halv gul lök
1 vitlöksklyfta
½ grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
mjöl till redning
½ lime
4 tsk äppelcidervinäger
1 fiskblock delad i kuber
2 dl skalade räkor
Jag tror jag tog i detta och måtten är ca. Sjukt gott blev det i alla fall.....:)

Hårmumma

SÅ var man hemma....så skönt!
Idag ska jag laga en påhittad (i min lilla hjärna) fisk & skaldjursgryta med kokosmjölk och röd curry.
Jag hoppas det ska smaka.

Fick även ett paket med dust-it och en hårolja som heter orofluido. Kan säga att mitt hår glänser, känns nyklippt som hos frisören så lent det är. Det blev inte flåtigt eller känns tungt, till och med Älsk tyckte håret sken...:) Frisören klagade ju på att mitt hår var snustorrt och behövde en massa näring, så då fixade jag det. Hoppas hon är nöjd när jag kommer nästa gång.

Jahopp, dags att börja laga mat!

17 januari 2011

min man han kan

Jag har upptäckt efter snart nio år tillsammans med min man att han är väldigt duktig på inredning, eller har känsla för stil. Helt otroligt men han är bättre än jag på att styla här hemma. Han kan!!
Published with Blogger-droid v1.6.5

16 januari 2011

Var är din "hemort"?

Var är jag från? Var är min "hemort"?

Det kan man fylla i på facebook. Jag valde där jag känner mest som hemma.
Kruxet är att jag bara bott på ett och samma ställe i nästan exakt 6 år. Så jag har bytt bostadsort var 6 år med undantag från k-stad där jag bodde ca 1 år och här i lund är vi inne på vårt tredje år. Så Under mitt liv har jag bytt ort sex gånger. Så ska jag räkna med den första orten som min hemort eller där jag känner mig mest som hemma?
Jag hade velat skriva in alla faktiskt, för alla ställen har hemort i sig.

Om vi byter lite samtalsämne så går jag in på denna dag.
Mår bättre idag och jag känner mig bara genomförkyld och inte febrig. Det är bra! Ska snart göra mig i ordning så vi kan åka och handla lite. Jag hoppas nu att febern inte kommer tillbaka utan att det är på väg att släppa nu. Vill så gärna åka till jobbet i morgon....vi får se!

15 januari 2011

:(

Jag tjatar o gnäller......så tråkigt att vara sjuk. Febern vill inte alls försvinna. Jag hade ju tänkt att hitta på en massa denna helg, men jag får plöja lite filmer istället. Just nu lever jag på nässpray, snorpapper, te, alvedon och filmer. Det är mitt liv! Och Godis...mindre bra.

14 januari 2011

VILL BLI FRISK!!!

Nej.....tji fick jag.
38 grader igen.
Suck!

Har i alla fall gjort en inköpslista och kollat på en kass film och nu ska jag göra mig lite te och äta den sista kakan.

tesing mobil

Hej
Published with Blogger-droid v1.6.5

Blev en annorlunda vecka

Vilken vecka....
Jag jobbade på måndagen, utbildning på tis och ons. Vaknade upp med halsont på onsdagen och blev riktigt sjuk på torsdagsnatten. Så nu har jag varit hemma de två sista dagarna. Det blev en lite konstig start på min arbetsvecka.

Men....jag blir nog helt frisk till nästa vecka som är fullproppad med saker att göra. Just nu sitter jag och tittar på tv. Hoppas att min man kommer hem tidigt idag för då ska han hjälpa mig laga god mat. Igår när jag gjorde ett försök att laga mat, sjuk, så blev inget rätt. Jag översaltade potatisen, brände alla köttbullar, brände såsen och höll på att gråta över alla mina misslyckande. Man ska inte laga mat sjuk.

Hoppas ni får äkta fredagsmys. Ta hand om er!

12 januari 2011

Utbildning och jag

Välkommen tillbaka Talltita! Tack!!
Jag han att jobba en dag och sedan åkte jag och en kollega på utbildning. Två dagars utbildning för att utbilda mig till pedagogisk mentor. Summan av allt är att det är nog en av de bästa utbildningar jag gått på. Kanske ska jag faktiskt dra till med den bästa. Så mycket innehåll, så mycket jag lärt mig och inte bara en massa information utan redskap att använda allt vi lärt oss. Kanon!!
Älskar att jag har fått så mycket tid för diskussion och reflektion tillsammans med erfarna och kunniga förskollärare, man får så mycket av det. Nu väntas lite läxa/uppgift på detta och sedan en dag till av utbildningen. Kul!

......................Kan ju tillägga så här i efterhand vad de heter som höll i det: Christina Wallskog och Eva Wiklund som även skrivit med läroplanen på fickan.

Så nu går jag på ett lyckorus att jag har fått allt detta. Nu ska det bara få smälta in och sjukna djupt in i mig.

Två dagar kvar på jobbet nu innan helgen kommer. Yey!!

09 januari 2011

Söndagsmys

Snart kommer Magda med familj. Vi ska börja med att ta en tur i lilla stan och sedan blir det väl uppvisning av huset. Vilken tur att vi storstädat för innan vi satte igång med städningen så var det ett bombnedslag här. Plockat undan lite små ätbara saker vi har hemma, inte barnsäkrat för en sekund...:)

Nu måste jag ta ut kycklingen så den tinar till middagen. Blir mitt ett av mina favoritrecept idag.

07 januari 2011

Evighetsgöra

Rastlösheten har satt in. Bara en dag då inget händer och jag springer på väggarna..nästan.
MEN, men jag har faktiskt saker som behövs göras.
1. Städa evighetsstädet
2. Stryka evighetstvätten
3.Tvätta evighetstvätten
(Ni inser att allt är evighetsgöra, det tar mig aldrig slut)
4. Evighetstvätta sig
5. Evighets lagamat
(börja bli deprimerande)

Så jag har att göra så att säga.
Men jag kanske börja med att städa och sedan spela Kinect. Det är ju mkt roligare. Så mycket roligare.

Ikväll vill jag ha roligt och jag har fixat en massa filmer jag ska se på. Och jag och min man ska spela lite mer Kinect. Kanske umgås med vänner.

Nu är det tre dagar kvar till jobbet. Jag har ingen jobbångest utan jag ser fram emot att börja jobba igen och komma in i fina rutiner och träffa kollegor och barn.

....................................................................................................
Några timmar senare:
Då var det färdigstädat, tvättat, lagat och allt jag skrev upp. Han med allt.
Nu ska jag och älsk åka och handla mat inför nästa vecka och kanske köper jag mig nått gott inför kvällen.

En sak jag märkt...om man inte bry sig om sina orkidéer så frodas de. Jag glömmer alltid bort mina växter. De kanske får vatten 1 gång i månaden ibland dröjer det längre, ibland oftare. Men jag har vissa rackare som jag haft i många många år och de lever än. De är nog vana. En har jag haft i 15 år. Men ju mer jag glömmer bort orkidéerna desto finare blir dem. De får kanske 2 snaps i mån och det är fullt med knoppar och blommor jämt.
Så det får bli dagens tips.

Ha det gott!

06 januari 2011

Första dagen i Luleå :)

Flygrädd som jag e så var jag för en gång skull lugn och trygg. Visste det bara skulle bli en timme åt gången i flyget, det är ju som att åka till Bromölla.
När vi kom dit tog det inte lång tid innan vi gick till gästlägenheten och somnade typ på ett kick.
På kvällen kom min fina Magda hem från jobbet och killarna far iväg på hockey och vi tre tjejer åkte och handla nyårsmat. Vi hade det så mysigt och vi båda älskar att gå och handla.
Posted by Picasa

Nyårsmat

Visst är det härligt att se killar jobba i köket :)
Killarna hade hand om huvudrätten som bestod av oxkött, hasselbackspotatis och sås. Såsen är ju en historia för sig. Killarna skulle byta 3 dl buljong till fond. De tog 3 dl fond..:) De tyckte såsen var lite tjock och salt (lite salt!!!!) Kan säga att det krävdes sin fru att rädda den där såsen med massa grädde, rödvin, honung osv. :) Men det blir en sås vi aldrig kommer att glömma.
Denna fixade Magda. Avokado, gräddfil, kräftstjärt, rödlök och dill. Tror jag.
Det blev många tilltugg. Jag skulle på den där frun med en kompanjon i magen.
Posted by Picasa

Nyårsmat

Här har vi riven potatis, stekt (vad heter det?) och på har vi gräddfil, rom, räkor och gräslök.
Goda knäcken med en pepparotskräm på och lax, rödlök och räkor på.
1. En kräftröra med hummerfond och massa dill i. 2. Små kokta urgröpta potatisar med gräddfil, rom, och rödlök på. (såååå goda)

Sem kommer vi till min favorit: Dinkelkex med en röra som innehåller mögelost, fintärnad päron, hackade valnötter och creme fraiche. Mumma!!

Kom inte ihåg vad allt heter till tilltuggen. Jag har stort hjärnsläpp ikväll. Men ett litet hum får ni.
Posted by Picasa

Nytt år!!!

Till efterrätt blev det chokladousse på valrhorn-choklad. Det var nog det godaste jag ätit!! Till det hade vi färska hallon och passionsfrukt. M gjorde en präonslittdrink till oss...:)
Efter den goda maten och ett fint och roligt sällskap så gick vi u för att se på raketerna. Man såg inte må mkt för det var så mkt moln, men lite fick vi se.
Lilla busen blev inte alls rädd för raketerna. Tror hon undrade vad som hände.
Posted by Picasa

Sista dagen i Luleå

Vi är ju helt förälskade i denna goa unge. Har aldrig i mitt liv träffat en så snäll o go unge som lilla M. Hon är helt bedårande! Här har vi precis busat en massa :)

Vi åkte in till stan för att se hur det såg ut och fika lite. Jag tycker det är så mysigt där och vill se hur det ser ut när sommaren kommer.
I parken fanns en jättegris gjord av is och med en isrutschkana på ryggen. Om jag ställer mig bredvid den så hade jag nog räckt upp till benet.
Sen åkte vi hem och där lagade vi äkta Pitepalt. Magda sa att det var den godaste hon ätit och god var den. Se om man själv kan ge sig på och göra lite palt.
Ett bra avslut på en fin vecka hos familjen M.
Posted by Picasa

Älskar de små busfröna (bilder)

Bjuder på lite busbilder med min lilla älsklingsplutt :)
De andra killarna är inte lika galna som jag och lillbus. De sitter jämt och spelar och spelar...:)
Posted by Picasa

05 januari 2011

När det var som mest snö (bild)

Tänkte visa en bild från vår balkong. Rätt mycket snö men nu har det töat lite så vi hoppas det kommer mer snart. Nej, jag är inte trött på snön det minsta.
Posted by Picasa