Mmmm nom nom nom!
Åt precis en av de godaste sopporna jag gjort. Så sjukt god och det tog mig en kvart att göra den.
600 gröna ärtor
7 dl vatten
2 kycklingbuljong-tärningar
1,5 dl grädde
1,5-2 dl creme fraiche
1 liten finhackad lök/ lökpulver (som jag tog idag)
salt
peppar
2-4 tsk vitvinsvinäger
1. (hackad lök fräses mjuk så den inte tar färg i smör)
2. Koka upp buljong och häll i ärtorna, krydda med lökpulver.
3. Låt koka upp och koka ca 1-2 min.
4. Mixa till slät soppa.
5. Häll i grädde, vitvinsvinäger och creme fraiche.
6. Smaka av med salt och peppar (jag tycker det behövs en del salt).
Häll upp i skål och klicka i creme fraiche efter tycke och smak och lite havssalt över. Mumma!!
Klaaart!!
Åt precis en av de godaste sopporna jag gjort. Så sjukt god och det tog mig en kvart att göra den.
600 gröna ärtor
7 dl vatten
2 kycklingbuljong-tärningar
1,5 dl grädde
1,5-2 dl creme fraiche
1 liten finhackad lök/ lökpulver (som jag tog idag)
salt
peppar
2-4 tsk vitvinsvinäger
1. (hackad lök fräses mjuk så den inte tar färg i smör)
2. Koka upp buljong och häll i ärtorna, krydda med lökpulver.
3. Låt koka upp och koka ca 1-2 min.
4. Mixa till slät soppa.
5. Häll i grädde, vitvinsvinäger och creme fraiche.
6. Smaka av med salt och peppar (jag tycker det behövs en del salt).
Häll upp i skål och klicka i creme fraiche efter tycke och smak och lite havssalt över. Mumma!!
Klaaart!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar