Att få till en bra lussedeg.
Mkt smör!!!! 150-200 g till en sats
Inte för mkt mjöl, degen ska vara mjuk och fuktig.
Knåda degen i ca 8 min så gluten bildas. (degen börja släppa från kanter, blir elastisk, spänstig)
Salt ska inte i degen fören sist, det betyder att du blandar degen i ca 5 min och häller i den sen.
I med jäst först, över med fingervarm mjölk, i med socker, saffran, kesella. (socker tycker om jäst) och sen i med mjöl.
lägg i mjukt smör, inte smält.
Tja, de var de tips jag har.....
Mkt smör!!!! 150-200 g till en sats
Inte för mkt mjöl, degen ska vara mjuk och fuktig.
Knåda degen i ca 8 min så gluten bildas. (degen börja släppa från kanter, blir elastisk, spänstig)
Salt ska inte i degen fören sist, det betyder att du blandar degen i ca 5 min och häller i den sen.
I med jäst först, över med fingervarm mjölk, i med socker, saffran, kesella. (socker tycker om jäst) och sen i med mjöl.
lägg i mjukt smör, inte smält.
Tja, de var de tips jag har.....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar