31 mars 2012

Anfådda mig

När jag skulle köra till jobbet i morse började jag få svårt att andas, blev tungt och så blev jag yr. Öppnade bilrutorna för att få in frisk luft. Kom fram till jobbet och var helt andfådd så kopplade jag ett plus ett....
I går hade jag gått och kliat mig i ögonen hela dagen, jag trodde att jag hade fått något i ögonen när jag sminkat mig, men hur jag än försökte gnugga så gick det inte bort. Senare på kvällen var de helt rödspängda men jag tänkte inte så mkt på det.

Men jo, när jag stod där på jobbet, tung i halsen och ögon som började svida så slog det mig att det är allergitajm...YEY!!!!
Jag som att för några dagar sedan, när svärmor klagade över hennes allergier, kom på att jag nästan alltid sitter och säger att jag inte känner av nått när hon klagar och så brukar mitt komma nån vecka efter.

Jag blev så glad när jag hittade en lite ynka tablett längs ner i väskan. Jag hade verkligen ingen lust eller tid att köra hem för att leta mediciner.

Så jag klarade mig resten av dagen när de väl verkat...men nu börja det kännas igen. I HATE THIS!! Jag hatar att det påverkar min andning. Vänjer mig aldrig vid känslan att halsen börjar svullna upp...det är otäckt, men jag har lärt mig hantera det genom årens lopp och får ingen panik (nästan aldrig). Jag hade inte klagat om det höll sig till rinnig näsa, nysningar, svullna ögon, kliande ögon...allt det är hanterbart, men att få svårt att få luft är inte hanterbart, utan luft dör man ju. Tur väl då har det aldrig svullnat så mkt och det tackar jag gud för.

Men nog om det....

Hunger spelen var bra. Självklart få de bara med 50 % av bokens innehåll och det kommer ju fler filmer/film. Men det var helt klart se-bar och spännande. Jag ser nog mer fram emot film nr två om de nu ska ta med alla böcker.

Nu måste jag bums i säng. En lång dag i morgon, fest, fixa till mig, och lite annat...Ska bli kul!

30 mars 2012

Bio ikväll


Då blir det hunger game...längtar. Kan behöva det efter denna dag.
Ska dit med bosse o emma och älskade älsk. Se om vi kan få i oss nån mat innan, sugen på nått.

29 mars 2012

Vår och sommarplaner

Jag ser verkligen fram emot denna vår och sommar.

Höjdpunkter:

  • 10-årsjubileum på Grand hotell Mölle med min älsklig
  • Amsterdam-tripp med vårt kompisgäng i 4 dagar.
  • Bilresa Bosnien, Kroatien, Italien i 2 veckor med Älsk,  lillebror och Chino.
  • 30+30 årsfest
  • M:ets 30 årsfest
  • Bosses 30 årsfest
  • Semestern
  • Stora utflykten med jobbet
  • Påskfirande hos Moster
  • Kusinträffen med Kusinvitamin
  • Min födelsedag
  • Köpenhamn-utflykt
  • Stadsparks-picknick
  • Min fina Helena flyttar ner till oss
Har säkert glömt nått.... men sen att det blir varmt (hoppas vi på) och att vi får grilla och bada mkt.

Världens gladaste bild


Himla muppig bild, men jag blir glad när jag ser den. Vi ser inte kloka ut!!

Idag var jag och älsk på Nova för att leta festblåsa till mig. Jag hittade svarta klackar, en klänning på Topshop och även ett fint halsband, sen lite underkläder på change.
Jag fick även älsk att köpa lite, fast han inte ville (!!!!?), men en assnygg jacka och två t-shirts. Han behvde verkligen en vårjacka för han har nog inte köpt nån ny på flera år tror jag.

I morgon ska vi, Bosse och Emma på bio. Självklar ska vi se Hunger game...:)
Längtar! Plus att det är fredag med...:)
Posted by Picasa

Ute och äter med flikkorna

 

Här är vi, minus Chino. Älskar våra träffar och älskar mina tjejer.
Posted by Picasa

Dopet


Är de inte så fina...:)
Blir så stolt över min bror, gudfar Tobbe och älskade Håkan med familj.
Posted by Picasa

27 mars 2012

Fest, klänning och hotell

Jag har fått kramp i min tumme, så blir det när man inte kan sluta spela. Har snart spelat ut hela spelet och har suttit varje kväll med att klara av banorna. Hade väldigt fin hjälp av Emma, vi kämpade på både på kvällen och morgonen i helgen.

Tänk vilket väder vi fått, nu får vi hoppas att det håller i sig. Vill ha fint väder till påsk.
I helgen så var det mycket festligheter. Fredagen så var Emma och Asim hos oss och grillade, spelade settlers och festade. Lördagen var vi hos min guddotter och firade hennes 1:årsdag. Hon är så fin den tjejen!!
Sen på söndagen åkte vi hem till mina föräldrar, fikade i solen, städade bilen och åt en god middag. Fullt upp med andra ord, men så tycker jag om när det händer lite.

I morgon blir det en låååång dag då vi har kvällskonferens. Skulle både i går och idag åkt till Nova för att hitta en klänning för helgens 30 30års fest, men jag har varit så sjuuukt trött! Jag hade ju oturen att ha öppning i måndags, när klockan ändrades så kändes det. Höll på att somna hela tiden. Så fort jag kom hem så släcktes mina ögon och hade inte Älsk lockat med pinn-glass hade jag aldrig öppnat dem mer den dagen.

Men jag lägger hoppet på torsdag, då måste jag leta klänning eller kjol. Nått! För vem vill gå i tråkaffärer en fredag eller stressa en lördagsförmiddag.

Bokade förresten rum på Grand hotell Mölle.....nått jag velat göra länge. Äta maten i alla fall. Bokade en svit, jacuzzi, 4-rätters och den gudomliga frukosten. Jag är lite i extas över detta. Vi firar ju 10 år tillsammans och det ska vi fira ordentligt. När vi firade 5 år så var vi på Bäckaskogs slott. 
Älskar min finaste fining, gör lite ont när jag tänker på hur fin han är. Tänk att jag har honom :)

22 mars 2012

snaaart helg

Varit ute och käkat middag med tjejerna. Inget toppenställe och vi skrattade gott när vi läste menyn och såg määäääängder med stavfel, kollar man inte upp det innan. Men men, maten var ok för ett lunchställe.
Desto bättre är det ju att få träffa mina fina vänner. Har alltid en massa att prata om och det behövs verkligen att få prata av sig med dem.
Ska snart gå och lägga mig, vill orka mig upp och fixa till mig innan jobbet. Ska ju på anställningsintervju, ny kollega till hösten, som sagt.
Gött med fredag och härligt med helg. Längtar massor till lördagens kalas för min lilla prinsessa.

Älskar dig väder!

Wihoo!!
Det står att det ska bli 14 grader varmt på fredag. Så himla bra!
Ska snart köra till jobbet, de flesta sover väl än men det är redan ljust ute, underbara vår.
Tror vi kommer vara ute länge idag.

21 mars 2012

...

Jag har varit så trött idag och så har jag haft ont i huvudet. Man kan inte tänka klart när man har ont i huvudet.
Är i alla fall glad att jag skrivit klart alla utvecklingssamtal som jag ska ha i april. En sak som jag kan stryka ur listan att göra.

Man kan undra om det är vädret som man kan skylla på för att kropp och humör sviktar. Nåja...

Känns skönt att veta att det snart är helg i alla fall. Ska se om jag kan dra hit nån så vi kan spela lite spel och grilla lite kött på fredag. Känner starkt för det. Kanske ett glas vin med så man blir på gott humör, det borde göra susen. Får hoppas att vädret håller sig då.

Hade kunnat anmäla mig till bittra gänget idag känner jag när jag läst igenom inlägget....bara bittra undertoner.

20 mars 2012

gårdagens inlägg

Ligger och kollar på dirty dancing......så bra film!
Har spelat ps3-spel hela kvällen, gjort lite mag-, rygg-, och armövningar som jag alltid gör på källarna.
Köpte ett nytt spel på ps3:an. Jag behövde koppla bort mina tankar för de går på högvarv. Hjärnan lever sitt eget liv just nu. Det blir överbelastning ibland och då måste jag koppla bort allt med spel, böcker eller film. Just nu har jag inte någon bok att läsa så det blir det ett nytt spel att spela ut.

På tal om annat, tänkte bara få ur mig att jag är så glad över mitt jobb. Idag har jag fått vara ute typ hela dagen...helt underbart om man bortser från blåsten. Man blir människa på nytt när våren kommer. Sen till helgen ska jag fira min fina guddotter som fyller 1 år. Ska se om jag kan hitta något fint till henne...har redan en liten plan ;)

ha de gott

18 mars 2012

Söndagsro

Dopet var så fint, fick en tår i ögat när tjejen sjöng under dopet. Sen klagar man ju inte när det bjuds på smörgåstårta, tårta och kakor. Mumma!!
Efter dopet åket vi mot Lund, lämnade Chino hos sig och sedan köpte jag lite godis innan vi åkte hem igen. Blev ingen Langoskväll, jag och älsk var tok för mätta men Bosse kom ändå. Det blev en Settlers-kväll. Jag vann två gånger och de andra två en varsin gång. Mäktat glad var jag som är en dålig förlorare.
Vi är helt Settlers-frälsta men jag ser fram emot att få spela ett nytt spel som lillebror har fårr i present. Games of Thrones.

Nu ska det bli film-maraton. Kan behövas efter en dag med tvättande och strykande. 

17 mars 2012

Dop o langos

Idag är det dags för dop. Två underbart söta små tvillingar ska döpas. Lillebror ska bli gudfar idag för dessa två godingar. 
Som ni kanske ser så har halva håret åkt av, ca 20 cm åkte av och sen försvann min enorma utväxt. Jag är så lat när det kommer till att ta tag i håret, men nu är det gjort. Rätt nöjd, men tycker bäst om när håret är lite slitet.

Sen firar jag med att jag äntligen är under 66 strecket, 55,8...wihooo!!! 75 före bröllopet, 59 i sommras och nu detta.....känns skönt, nu har jag bara 3 kg kvar. Så grymt stolt över att gått ner dessa utan bantning, bara ändrad kost och slutat småäta (storäta) på kvällarna. Jag klappar mig på ryggen!!

Sen ikväll kommer min bästa Asim och hans tjej på langoskväll. Hon ska med får vara med om vår lilla tradition. Ska bli kul!!

Nehepp, nu ska vi ner till mormorsbageri och äta lite frukost. Helt tomt i kyl o frys här hemma.
Skickat från min Sony Ericsson Xperia arc S

12 mars 2012

Måndag

Sega sega måndag....lite trött är man allt. Blev så glad att värmen har kommit tillbaka, då kan man ju vara ute så länge på jobbet utan att frysa häcken av sig.
Tänkte jag skulle läsa lite av Arvtagaren, det är så spännande nu. Synd att inte timmarna räcker till när man läser :/ Annars en bra dag.

11 mars 2012

Ikea tripp

Ikeamat...mmmm
Kärlek vid första ögonkast....:)
Köpte två lådor till tvättmedel, så bra att en hel kartong tvättmedel får plats.
Skickat från min Sony Ericsson Xperia arc S

Lillebrors födelsedagsfirande

Skickat från min Sony Ericsson Xperia arc S

Ikea

Idag blir det IKEA-tripp...wej! Ska köpa ramar till våra bröllopsfoton som ska upp på väggen.
Sen ska vi äta köttbullar och pommes, mumma!
Sen ska vi hitta en soptunna.
And then....
Jag tror jag behöver mer, nått som jag glömt....TYG!
Sen ska jag köpa tyg.
Sen ska jag köpa kudde och filt.
Och sen är jag klar.

Jag tar med min kameran, jag är dålig på bilder.

08 mars 2012

Torsdag

Oj, vilken händelsefull dag!
På jobbet så var det fixardag på gården. Vi hade ringt om ny sand....jo, men de började med att såga ner ett träd (!), vi blev lite förvirrade och undrade om det blivit något fel i beställningen...men trädet var en stor bov med sina rötter. Ja, grävmaskin, lastbil, ny sand. Kan ni tänka er så spännande det var att titta ut genom fönstret.
Efter jobbet så åkte jag och hämtade pojkarna och sedan min man. Väl hemma så fastnade pojkarna framför ps3:an, jag fixade lite med fika som jag ska ta med i morgon och sen kom syrran efter nån timme. Lagade maten illa kvickt när den äldsta började yra om mat. Älskar att va med dem!!
Nu hänger jag framför tv:n och datorn och hoppas att nattens sömn ska fixa min hals. Är glad att jag kunnat jobba hela veckan men igår kväll så börja halsen skorra och sedan har det bara gått nedför. Utan röst e det inte lätt å jobba...men då är det tur att det är fredag i morgon :)


06 mars 2012

IPad

Har suttit med vår avdelnings iPad och uppdaterat och fixat, kollar nya appar och så. Kanske skulle man ha en sådan själv, lätta och bra. Tur jag har som kan prova den innan jag själv får för mig att köpa en.
I morgon när jag ska hämta pojkarna så ska de få testa lite appar....jag har dem som försökskaniner, men jag tror inte de kommer att klaga.

Nej, nu kom alla pojkar som ska kolla på TopGear....bäst att pysa.

05 mars 2012

bort med dig flunsan

Så segt när förkylningen har smugit sig in igen. Idag så var det ett faktum att vi alla pedagoger på vår avdelning har blivit förkylda under helgen. I morgon blir det ibumetin och mängder med te. Tur att solen skiner lite så man blir glad och hyfsat pigg. Nu håller jag tummar så jag inte bli sjuk så jag få va hemma. På onsdag kväll ska vi på föreläsning med Eva Wiklund Dhal (ska bli kul o höra henne igen) och torsdag ska jag hämta pojkarna från fritids och förskolan och lillebror fyller år. Jag måste va frisk!!!

04 mars 2012

Helgen

Skickat från min Sony Ericsson Xperia arc S

En fullproppad helg

Det blev en helt strålande helg. I fredags var jag och min fina man en liten runda på Nova och hittade urfina skor till honom och sedan åkte vi hem till syrran. Skulle bara stanna där en liten stund, men vi har där betydligt längre och vi hade så sjukt roligt..;)
Sen i lördags åkte vi till Karlshamn där jag lämnade min man hos Rudfeldth och sedan åkte jag till min fina kusin för att fira hennes son som fyllde 4 år. Det var så kul att få träffa dem och många av mina kusiner var där och moster Anna-Greta. Som jag saknat min kusin, vi har alltid roligt ihop. Hennes mamma undrade vilka fjortisar som hade kommit till kalaset, men det går inte att göra nått åt det, när vi träffas så skrattar vi non-stop.
Efter det åkte jag tillbaka till min gube och slappade hemma hos dem, kollade på Emilies fina mage som växer och lyssnade på melodifestivalens låtar innan vi körde hem igen.
Idag har vi firat min älsklingspojke Albin som även han fyllt fyra år. Han fick sin ambulans som han tjatat om...:)

Nu ska jag slappa lite framför tv:n efter att ha avslutat det tredje boken i eragon-serien. Nu väntas en helt underbar läsning av Arvtagaren....såååå spännande!!!
Nästa vecka så fyller min bror år och det ska vi fira.

Ha de gott!!